Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja, agrologi ja eurovaaliehdokas Elsi Kataisen tervehdys Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäiväjuhlassa oli vankkaa asiaa

Maanantai 9.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Oli ilo kuunnella Elsi Kataisen tervehdystä, jonka hän esitti joulukuun 7. päivänä Tampereella järjestetyssä Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäiväjuhlassa.

 

 

 

katainenelsi1

 

 
Kansanedustaja Elsi Katainen on ollut Eduskunnan jäsen vuodesta 2007 alkaen, joten hänellä on vahva pohja, jolta ponnistaa kohti vaativampia tehtäviä.

 

Agrologina arvostan, että hän on koulukuntamme jäsen.

 

Elsi Katainen toi esille sen suuren huolen tulevaisuudesta, joka suomalaisten keskuudessa nyt vallitsee.

 

Työttömyys tai sen uhka on monen suomalaisen murheena ja hyvinvointipalvelut ovat vaakalaudalla.

 

Katainen kysyi, että nostammeko kädet pystyyn vai muutammeko suuntaa?

 

 

katainenelsi2

 

Paikalla juhlapuheen pitäjänä oli Puolustusvoimien Länsi-Suomen sotilasläänin Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, komentaja Matti Eskola ja hänen läsnäolonsa innoittamana Elsi Katainen totesi, että nyt on otettava uusi asento, sillä vanhan asennon korjaaminen ei auta!

 

 

 

************

 

 

Elsi Katainen linjasi, että nyt vaaditaan kokoavaa politikkaa, sillä koko Suomen voimavarat on saatava käyttöön.

 

Koko Suomen voimavarojen yhdistäminen on parhainta itsenäisyyden puolustamista, totesi Elsi Katainen.

 

 

katainenelsi3

 

 

Pidin siitä Elsi Kataisen tervehdyksen osuudesta, jossa hän otti kantaa Kokoomuksen, SDP:n ja erityisesti Vihreiden ajamalle linjalle, että kaikki suomalaiset pitäisi sulloa muutamaan kaupunkiin, radan varteen ja mielellään korkeisiin betonihirvityksiin.

 

Elsi Katainen linjasi, että postinumerolla ja lompakon paksuudella ei saa olla merkitystä, että minne suomalainen saa kotinsa rakentaa!

 

 

Myös siinä Elsi Katainen osui oikeaan, kun hän totesi, että raskaimman osuuden suomalaisista nyt kantavat vanhukset, lapset ja nuoret.

 

Tilaisuuteemme tervehdyksen tuoneen kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Elsi Katainen muistutti, että:

 

  • Suomen tilanne on vakava, mutta ei toivoton
  • Suomi on rakennettava uudestaan
  • Suomalaisille on puhuttava totta

 

 

Kaikkiin näihin teeseihin on helppo yhtyä.

 

 

Tervehdyksensä lopuksi Elsi Katainen tiivisti kansakuntamme tilanteen näin:

 

Suomen ainoa puolustaja on Suomen kansa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustanaiset, Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen, kansanedustaja Elsi Katainen, agrologi Elsi Katainen, eurovaaliehdokas Elsi Katainen, Keskustan Pirkanmaan piiri, komentaja Matti Eskola, Puolustusvoimain Länsi-Suomen sotilaslääni,

Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistys ry avasi pelin!

Keskiviikko 20.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen mieluisan tekstiviestin, kun Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raija Moilanen ilmoitti, että paikallisyhdistys on päättänyt ehdottaa kansantaitelija, kansanedustaja Mikko Alataloa kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

 

Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen ehdotus merkitsee, että Mikko Alatalo on ensimmäinen Keskustan Pirkanmaan piirin paikallisyhdistysten jäsenistä, jota on virallisesti ehdotettu kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti ilmoitti Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa lauantaina 16.11.2013, että hän on käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Ei varmaan tarvitse odottaa montaakaan päivää, kun jokin Keskustan Pirkanmaan piirin paikallisyhdistyksistä ilmoittaa virallisesti ehdottavansa Pirttilahtea kansanedustajaehdokkaaksi.

 

 

**********

 

Keskustan kansanedustajaehdokkuuden tavoitteleminen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on tiukka päätös, sillä on selvää, että Kataisen-Urpilaisen hallituksen rakenteleman konkurssipesän selvittäminen ei tule olemaan helppo tehtävä.

 

Onneksi – näin vahvasti uskon - kansa antaa vahvan luottamuslauseen Keskustalle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Vaalikampanjassa on keskustalaisten kuitenkin pidettävä mielessä, että ”konkurssin” korjaustoimenpiteet tulevat olemaan raskaita ja niiden toteuttamiseen tarvitaan vahva mandaatti seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Käytin tarkoituksellisesti termiä ”seuraavissa eduskuntavaaleissa”, sillä ennenaikaiset eduskuntavaalit ovat hyvinkin mahdolliset.

 

*********

 

Toimin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vaalipäällikkönä vuoden 2012 kunnallisvaaleissa ja osaan antaa arvoa sille, että ehdokasasettelu on nopeaa ja aktiivista.  En pitänyt lainkaan siitä, että jotkut ehdokkaat pihtasivat ehdokkuuttaan viime tunneille saakka ja sitten ”korvat luimussa” kävivät viime minuuteilla allekirjoittamassa ehdokaspaperit piiritoimistolla.

 

 

*********

 

Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus on linjannut, että paikallisyhdistysten pitää ilmoittaa ehdottamiensa kansanedustajaehdokkaiden nimet piirihallitukselle 14.2.2014 mennessä.

 

Odotan lähipäivinä ja lähiviikkoina runsaasti ilmoituksia henkilöistä, joita paikallisyhdistykset ehdottavat kansanedustajaehdokkaiksi.

 

*********

 

Oletan, toivon ja pidän todennäköisenä kansanedustajaehdokkaita ilmestyvän Keskustan listoille niin paljon, että saamme Pirkanmaalla järjestää jäsenäänestyksen niistä henkilöistä, jotka pääsevät kansanedustajaehdokkaiksi.

 

Toivon, että jäsenäänestyksiin päädytään myös muissa Keskustan piirijärjestöissä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, eduskuntavaalit 2015, Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistys ry, Raija Moilanen, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Keskustan Pirkanmaan piiri ry, eduskuntavaalit 2015,

Keskustan Mikko Alatalo, SDP:n Jukka Gustafsson sekä kokoomuksen Pauli Kiuru arvostavat, että ikäihmiset ovat yhteiskuntamme voimavara

Tiistai 19.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Eläkeläispiiriyhdistysten Neuvottelukunta – jonka eräänä jäsenenä on mm. Eläkeliiton Pirkanmaan piiri ry - järjesti kaikille avoimen yleisötilaisuuden Kirjastotalo Metson Pietilä-salissa maanantaina 18.11.2013.

 

 


elake1

 

Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki Pirkanmaan kansanedustajat, mutta heistä olivat tilaisuudessa koko ajan paikalla ainoastaan Mikko Alatalo (kesk.), Jukka Gustafsson (SDP) sekä Pauli Kiuru (kok.).

 

Kansanedustaja Pauli Kiuru lohkaisikin kestävyyslajien harrastamisen olleen hyväksi, sillä nyt näyttää, että mitalisija on saavutettu!

 

 


elake2

 

Oli ilo todeta, että vastuullisten puolueiden kansanedustajat Mikko Alatalo (kesk.), Jukka Gustafsson (SDP), Pauli Kiuru (kok.), Leena Rauhala (kd.) sekä Arto Satonen (kok.) suhtautuivat suurella vakavuudella senioreiden oikeutettuihin näkökohtiin ja näkivät, että ikäihmiset ovat todellinen voimavara suomalaisen yhteiskunnan kehittämisessä.

 

 *******


Tilaisuuteen olivat lupautuneet myös Kimmo Sasi (kok.) sekä Sofia Vikman (kok.)

 

Sasi oli ilmoittanut ”muista kiireistään”, mutta Vikman´n osalta hänen tuolinsa pysyi tyhjänä koko tilaisuuden ajan ja hänestä ei kuulunut mitään!


Nuorukaisia ja nuoria naisia eivät ikäihmisten asiat näytä edes kansanedustajatasolla kiinnostavan!

 

******

 

elake3

 

 

Perussuomalaisten kansanedustaja Pertti Virtanen piipahti tilaisuudessa ja hän käytti tapansa mukaisesti värikkäitä puheenvuoroja.

Kukapa Velton sanomisista saisi selvän - en ainakaan minä!

 

 

Kiitän Pirkanmaan Eläkeläispiiriyhdistysten Neuvottelukuntaa hyvän tilaisuuden järjestämisestä. Kiitän myös läsnä olleita kansanedustajia!

 

Erityisesti arvostan…

 

elake4

 

…Mikko Alataloa,…

 


elake5

  

…Jukka Gustafsson´a… 


 

elake6

  

…sekä Pauli Kiurua...


...siitä, että Teillä riitti mielenkiintoa saada ikäihmisiltä evästyksiä valtiopäivätyöskentelyynne koko tilaisuuden ajan!

 

 

-Esko Erkkilä- 

2 kommenttia . Avainsanat: Mikko Alatalo, Jukka Gustafsson, Pauli Kiuru, Leena Rauhala, Arto Satonen, Pertti Virtanen, Kimmo Sasi, Sofia Vikman, Pirkanmaan Eläkeläispiiriyhdistysten Neuvottelukunta, Eläkeliitto, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri ry,

Hämeenkyröläistä Jouni Ovaskaa ehdotetaan Keskustan eurovaaliehdokkaaksi ja kansanedustaja Arto Pirttilahti on valmis jatkamaan kansanedustajana myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

Sunnuntai 17.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin eilen Nokialla järjestetty piirikokous oli hieno ja tulevaisuuteen uskova tilaisuus.

 

Olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja myös ensi vuonna. Sen lisäksi olen toiminut jo kahtena vuonna Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana ja kun lisäksi olen Keskustan Koivistonkylän-Nekalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, olin virallisena kokousedustajana paikalla.

 

 

sarkola1

 

 

Tässä kansanedustaja Arto Pirttilahden ottama kuva vakuudeksi siitä, että olin paikalla.

 

sarkola2

 

 

Teimme yksimielisen päätöksen, että Keskustan Pirkanmaan piiri ehdottaa puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaskaa ehdolle Keskustan eurovaaliehdokkaaksi – vaalit järjestetään 25.5.2014.

 

 

 

sarkola3

 

 

Kokouksemme toinen iso ja miellyttävä uutinen oli se, kun kansanedustaja Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta ilmoitti olevansa käytettävissä ehdokkaana vuonna 2015 järjestettävissä eduskuntavaaleissa!

On luonnollista, että jos Kataisen-Urpilaisen hallitus joutuu sellaisiin vaikeuksiin, että ennenaikaiset eduskuntavaalit tulevat ajankohtaisiksi, niin Pirttilahti on valmis ehdokkaaksi myös jo silloin.

On hyvä, että suurta luottamusta nauttiva istuva kansanedustaja jo tässä vaiheessa ilmoitti olevansa valmis siihen suureen savottaan, joka viimeistään vuonna 2015 käynnistyy Kataisen-Urpilaisen hallituksen aiheuttaman suuren hämmingin korjaamiseksi.

 

 

************

 

Sain kokouksessa yksimielisen tuen Keskustan Tampereen paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Toivo Auran ehdotukselle, jossa minua ehdotettiin jatkamaan piirin toiminnantarkastajana myös vuonna 2014.

 

Luottamustehtävä on mielenkiintoinen, sillä piirimme puheenjohtaja Pertti Hakanen ja piirihallitus ovat kutsuneet toiminnantarkastajan mukaan piirihallituksen kokouksiin.

 

 

********

 

Piirikokous valitsi keskuudestaan viisi-jäsenisen kannanottovaliokunnan ja tulin valituksi sen jäseneksi.

 

Laadimme luonnoksen piirikokouksen kannanotoksi ja piirikokous hyväksyi luonnoksemme ilman muutoksia:

 

Piirikokouksen kannanotto kuuluu näin:

 

 

********

Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy pakkoliitoksia

Valtion tulee kunnioittaa kuntien oikeutta rakentaa kuntarajat ylittävää alueellisista yhteistyötä kuntien omista lähtökohdista.

Mahdollisten muutosten Pirkanmaan kuntajaossa pitää perustua aitoihin toiminnallisiin hyötyihin ja kansanvaltaiseen päätöksentekoon jokaisessa kunnassa.

Kaikissa kuntarakenteen muutoksissa tulee turvata todellisen kuntaidentiteetin säilyminen sekä varmistaa oikeus paikalliseen päätöksentekoon palvelutuotannossa ja maankäytössä.

Ihmisillä on säilytettävä vaikutusvalta asuinympäristönsä kehittämiseen ja vapaa oikeus valita elämäntapaansa sopiva asuinpaikka.

Pirkanmaan vetovoimaisuuden ja työllisyyden vahvistamiseen löytyy leveimmät hartiat mahdollistamalla kaikkien alueiden kehittäminen.

Tuloksia saadaan yhdistämällä joustava paikallinen hallinto kasvuhaluisten yrittäjien osaamiseen ja voimavaroihin. 

 

**********


Olen vakuuttunut, että piirikokousosanottajat olivat tyytyväisiä päivän antiin – tästä on hyvä lähteä toimimaan niin, että nykymenoon saadaan Tampereen seutukunnalla, Pirkanmaalla ja myös koko Suomessa muutos!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, EU-vaalit, Keskustan Pirkanmaan piiri, Pertti Hakanen, Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy pakkoliitoksia, Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia, kuntien pakkoliitokset, pakkoliitokset, Pirkanmaa,

Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokouksessa Ylöjärvellä oli hieno tunnelma!

Sunnuntai 21.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokous järjestettiin Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä 19.4.2013.

 

Koulutuskeskuksen 200 hengen auditorio oli viimeistä paikkaa myöten lähes täynnä, joten kokous kiinnosti pirkanmaalaista keskustaväkeä.

 

valo1

 

Kokousedustajien ilmoittautumisia ottivat vastaan Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä (vasemmalla) ja Elina Sieppi yhdessä Eliisa-tyttärensä kanssa.

 

 

valo2

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä saapui kokouspaikalle jo varhain ja pääsi kättelemään Pirkanmaan keskustalaisia ”yhtenään”. Tässä on kättelyvuorossa Reijo Hoppula Luopioisista.

 

 

valo3

 

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti virittivät puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa piirikokousyleisön hienoon tunnelmaan!

 

 

valo4

 

Myös hämeenkyröläinen Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö olivat melkein juhlatuulella ennen kokouksen alkamista.

 

 

valo5

 

Koulutuskeskus Valon auditorio täyttyi lähes viimeistä paikkaa myöten piirikokouksen osanottajista.

 

 

valo6

 

Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riitta Koskinen toivotti salintäyteisen yleisön tervetulleeksi kokoukseen.

 


valo7

 

Koulutuskeskus Valo on Ylöjärven eräs ylpeydenaihe ja ihan syystä. Valon koulutuspäällikkö Satu Kaakkomäki suoritti koulutuskeskuksen esittelyn kokousväelle.

 

 

valo8

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen heitti avaussanoissaan lisää löylyä kokouksen positiiviseen tunnelmaan.

 

 

valo9

 

Piirikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Hietaniemi Viljakkalasta ja toiminnanjohtaja Ritva Männistö kirjasi kokouksen sihteerinä kokouksen tekemät päätökset.

 

 

valo10

  

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen selvitteli kevättalven aikana yhdessä toiminnanjohtajan kanssa tekemänsä kuntakierroksen tunnelmia.

Kokousten kritiikki oli ajettu hienolla tietokoneohjelmalla kysymyskohtaisesti ”pilviksi” ja Keskustan tehtävä oli kiteytynyt kuntakierroksilta saadun palautteen mukaan näin:

 

”Koko Suomen puolue”!

 

Taidatkos sen paremmin sanoa ja tiivistää!

 

 

valo11

 

Kokouksen odotetuimman puheenvuoron käytti Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

 

valo12

 

On selvää, että puheenjohtaja Sipilä havainnollisti sanomaansa ja Keskustan viestiä kakkaralla!

 

Kakkarassa on kuvattuna yhteiskunnalle ja ihmiselolle tärkeitä aihealueita:

 

  • Julkinen talous
  • Vastuunotto
  • Talouskasvu
  • Huolenpito

 

Sipilä havainnollisti kakkaran avulla, että miten eri osa-alueet muuttuvat, kun jotain näistä muutetaan tai ne muuttuvat.

 

 

valo13

 

Ylöjärven keskustalaiset ”tahtonaiset” Riitta Koskinen ja Minna Sarvijärvi luovuttivat puheenjohtaja Juha Sipilälle kunnon muistot ja maistiaiset Ylöjärveltä.

Riitta Koskinen on juuri luovuttanut Sipilälle Ylöjärvestä kertovan kirjan ja Minna Sarvijärvi puolestaan lausuu saatesanoja eväspussille, joka sisälsi mm. ylöjärviläisiä nisujauhoja!

 

 

valo14

 

 

Pirkanmaan omat kansaedustajat eli Mikko Alatalo

 

 

 

valo15

 

…ja Arto Pirttilahti kertoivat kokousyleisölle ajankohtaisia kuulumisia parlamentista.

 

 

 

Olen saanut osallistua muutamaan Keskustan Pirkanmaan piirin syys- ja vuosikokoukseen, mutta tunnelmaltaan ja tulevaisuuden uskoltaan paras oli toissapäivänä Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa järjestetty kokous.

 

Tästä on keskustaväen luottavainen tunnelma jatkaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, Koulutuskeskus Valo, Ylöjärvi, Juha Sipilä, kakkara, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pilvi Kärkelä, Ritva Männistö, Riitta Koskinen, Minna Sarvijärvi, Elina Sieppi, Pertti Hakanen, Jouni Ovaska, Pekka Hietaniemi,

Ystävän, tuttavan, sukulaisen, naapurin tai liikekumppanin merkkipäivä on aina juhlatilaisuus myös itselle

Sunnuntai 7.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Olen saanut lukemattomat kerrat osallistua tuttavien, sukulaisten, naapurien, liiketuttavien tai muiden ”kylänmiesten” ja ”kylännaisten” merkkipäiväjuhliin.

 

Ne ovat aina olleet hienoja hetkiä arjen keskellä.

 

Sain huhtikuun viidentenä osallistua kansanedustaja Arto Pirttilahden 50-vuotisjuhlille.

 

Artolla tuli 50-vuotta täyteen jo edellispäivänä, mutta eduskunnan kyselytunti piti päivänsankarin juhlapäivänään tiiviisti Helsingissä.

 

arto501

 

Olin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Antti Juvan (vasemmalla) kanssa onnittelujonossa Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelän (toinen vasemmalta) ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtajan Ritva Männistön ja puheenjohtaja Pertti Hakasen jälkeen.

Synttärijuhlapaikkana oli Mänttä-Vilppulan kaupungintalon Valtuustosali.

 

 

arto502

 

Syntymäpäiväsankari oli tapansa mukaan nauravainen ja hyvällä tuulella – päivänsankarin hyvätuulisuus tarttui myös juhlaväkeen.

 

 

arto503

 

Kansanedustaja ja agrologi-veli Arto Pirttilahti otti onnittelut vastaan yhdessä vaimonsa Eijan kanssa.

Tässä ovat onnitteluvuorossa Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen ja toiminnanjohtaja Ritva Männistö.

 

 

arto504

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä luovutti Pirttilahdelle viirin ja ei langennut siihen kompaan, josta pelottelin. Pilvi ei siis luovuttanut Pirttilahdelle viikunavaaria, vaan vaakunaviirin!

 

 

arto505

 

Eija Pirttilahdella on oma käsityöalan yritys - Sammallammas - ja se näkyi, sillä Pirttilahden pariskunnan takana onnitteluja vastaanottaessa seisoi hauskat Eijan valmistamat kolme kettua!

 

 

arto506

 

Myös tarjoilupöydän koristeena oli emännän valmistamia viehättäviä huovutustekniikalla valmistettuja kukkia!

 

**********

 

En malta olla kertomatta pienoista uutista, jonka Arto Pirttilahti kertoi, kun annoin hänelle tunnustusta jämäkästä esiintymisestä puheenjohtaja Juha Sipilän rinnalla eduskunnan televisioiduissa täysistunnoissa.

 

Arto kertoi, että Juha Sipilä on lähipäivinä siirtymässä eduskunnan istumajärjestyksessä lähemmäs puhemiestä nykyiseltä paikaltaan!

 

*********

 

Totesin pienessä onnittelupuheessani, että tamperelaiset arvostavat kansanedustaja Arto Pirttilahden toimintaa Pirkanmaan ja Tampereen hyväksi.

 

Pirttilahti vastasi, että Pirkanmaan keskuskaupungin menestyminen on tärkeää koko Pirkanmaalle ja sen vuoksi hän pyrkiikin kaikissa yhteyksissä toimimaan Tampereen parhaaksi!

 

Kiitokset näistä sanoista Arto!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, Mänttä-Vilppula, Pohjaslahti, sammallammas, www.sammallammas.fi, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Keskustan Pirkanmaan piiri, Pilvi Kärkelä, Pertti Hakanen, Ritva Männistö, Antti Juva,

Pertti Hakanen Sastamalasta yksimielisesti Keskustan Pirkanmaan piirin johtoon

Maanantai 19.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti sääntömääräisen syyskokouksensa lauantaina 17.11.2012 Tampereella.

 

Kokouksessa Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula esitti mielenkiintoisen katsauksen maamme poliittiseen tilanteeseen. Palaan Rehulan esitykseen huomenissa.

 

Olin virallisena kokousedustajana paikalla. Toimin Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana, joten olin paikalla myös siinä roolissa.

 

 

piirimarkku

 

Kaksi vuotta piirin puheenjohtajana toiminut Markku Vuorensola avasi kokouksen ja toimi myös sen puheenjohtajana.

Vuorensola totesi kokousta avatessaan, että hän ei pyri jatkokaudelle.

 

 

piirimikko

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo esitti mielenkiintoisen lähinnä perhepolitiikkaan sekä liikenneasioihin keskittyneen ajankohtaiskatsauksen.

 

 

Alatalo painotti, että lapsiperheillä pitää olla mahdollisuus aidosti valita lastenhoidossa eri vaihtoehtojen välillä.

 

Uskon, että Alatalolla oli näin sanoessaan mielessä Jyrki Kataisen Tukholman möläytys, jossa pääministeri syyllisti ne äidit, jotka hoitavat lapsiaan kotona.

 

Liikennepolitiikassa Mikko Alatalolla on vankka kokemus, sillä hän on ollut jäsenenä liikenne- ja viestintävaliokunnassa vuodesta 2003 alkaen! Löytyykö Eduskunnasta toista yhtä kokenutta liikenne- ja viestintäasioihin paneutunutta kansanedustajaa?

 

Alatalo selvitti kokousyleisölle viime päivinä paljon kohua aiheuttaneen ns. Kyllösen giljotiinimuistion taustoja.

 

Alatalo sai kysyä asiasta ministeri Kyllöseltä eduskunnan kyselytunnilla torstaina 15.11.2012.

 

Helsingin Sanomat vahvisti giljotiinin olemassaolon kokouspäivänämme ilmestyneessä numerossaan.

 

 

piirimikkokuntaliitoslaulu

 

Mikko oli sepittänyt ajankohtaisen ”Kuntaliitoslaulun” ja hän esitti sen kokousyleisölle.

 

 

Kokouksen tärkein henkilövalinta oli Keskustan Pirkanmaan piirin uuden puheenjohtajan valitseminen.

 

 

piiriperttihakanen

 

 

Valinta oli helppo, sillä kokous valitsi puheenjohtajaksi yksimielisesti Pertti Hakasen.

 

Parhaat onnitteluni Pertille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Markku Vuorensola, Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Kuntaliitoslaulu, Mikko Alatalon Kuntaliitoslaulu,

Keskusta osallistui ainoana poliittisena puolueena Tampereella WGH:n työhyvinvointitapahtumaan!

Perjantai 5.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Work goes happy (WGH) on uusi ja monipuolinen työhyvinvointikonsepti, joka on aloittanut taipaleensa työhyvinvointikiertueella.

 

WGH järjesti Tampere-talolla 3.10.2012 tapahtuman, johon myös Pirkanmaan Keskustan piiri ry osallistui omalla osastollaan. Olin mukana esittelijänä.

 

Herätti kummastusta, että olimme ainoa poliittinen puolue, joka halusi olla mukana työhyvinvointitapahtumassa.

 

Olemme kylläkin viime päivinä saaneet kuulla esim. kokoomuksen taholta irtiottoja siihen suuntaan, että he eivät vähääkään välitä työntekijöiden työhyvinvoinnista – poissaolo tapahtumasta oli ilmeinen seuraus kovan linjan pääsystä voitolle kokoomuksessa.

 

Keskusta oli vahvasti mukana tapahtumassa, sillä kansanedustaja Mikko Alatalo ja entinen kansanedustaja Juha Mieto esiintyivät tapahtumassa edukseen.

 

 

wghmikkomatoja_kalle

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli Leningrad Cowboys-yhtyeestä tutuksi tulleen monitoimimies Mato Valtosen ja entisen yritysjohtajan, teräväsanaisena tunnetun kolumnisti-kirjailijan Kalle Isokallion haastateltavana.

 

 

wghmikko

 

Alatalon, Valtosen ja Isokallion keskustelu kosketteli monia työelämän erilaisia kipukohtia ja tietysti myös musiikkimaailmaa.

Mikko totesi, että musiikkibisnes on nykyisin kovaa bisnestä ja esim. ryyppääminen ei sinne enää kuulu.

 

 

wghmietomatojakalle

 

Järjestäjät huomasivat Juha Miedon osastollamme ja Mikko Alatalon haastatteluhetken jälkeen myös Mieto kutsuttiin Valtosen sekä Isokallion tentattavaksi.

 

 

wghmieto

 

 

Kärkkäänä haastattelijana ja jopa haastateltavan keskeyttäjänä tunnettu Isokalliokin meni hiljaiseksi Miedon alussa esittämän pitkän ja työhyvinvointiin ansiokkaasti paneutuvan monologin jälkeen. Isokallio totesi jotenkin siihen suuntaan, että siinäpä se sitten!

 

 

Esiintymislavan edessä oli yli kaksisataa tuolipaikkaa ja ne olivat varsin hyvin miehitettyinä Alatalon sekä Miedon haastattelujen aikana.

 

Keskustalaisena saa olla ylpeä ”seurakavereista”, joilla todella on sanottavaa!

 

 

wghmiedonkainalot

 

 

Juha Mieto koppasi kainaloonsa erään osastollamme vierailleen rouvan sekä kunnallisvaaliehdokkaamme Anne Kotin (vasemmalla) – myös minä pääsin samaan kuvaan!

 

 

 

 

 

 

wghmietojasaarimaa

 

Keskustan Tampereen kunnallisvaaliehdokas Timo Saarimaa on tässä syventynyt syvällisiin keskusteluihin Juha Miedon kanssa.

 

 wghjuhaeskojamikko

 

Juha Miedolla ja Mikko Alatalolla riitti paljon keskusteltavaa ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä – myös minä sain olla kuulolla!

 

 wghmietomikkojapairkko

 

Keskustan Pirkanmaan piiri teki WGH:n –messutapahtumassa videota, joka näinä päivinä julkaistaan piirin nettisivuilla.

Juha Miedon ja Mikko Alatalon haastattelijana toimi Keskustanaisten Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle.

 

Kuvassa näkyy hyvin Keskustan valtakunnallinen vaalijuliste:

”On kotiin tulon aika”

 

Slougan on painettu onnistuneesti ”isoäidin kangaspuissa syntyneen räsymaton” päälle.  

 

Tampere-talossa järjestetty tilaisuus oli onnistunut ja antoi yleisölle paljon uusia eväitä työhyvinvoinnin kehittämiseksi.

 

Keskustelua kävijöiden joukossa herätti se, että muut puolueet ylenkatsoivat työhyvinvoinnin merkitystä nyky-Suomessa. Puolueiden poisjäännistä voi tehdä hyvinkin pitkälle meneviä johtopäätöksiä!

 

Saimme kokea onnistumisia, sillä lavaohjelman ehdottomat huiput olivat Mikko Alatalo ja Juha Mieto!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: WGH, Work goes happy, Tampere-talo, Mikko Alatalo, Juha Mieto, Anne Kotti, Eeva Tuokko, Timo Saarimaa, Mato Valtonen, Kalle Isokallio, Keskustan Pirkanmaan piiri, Pirkko Vuolle, Pirkanmaan Keskustanaiset,

Keskustan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Tampereella vilkkaana

Tiistai 15.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puheenjohtajavaalin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Keskustan piiritoimistoilla eilen ja jatkuu tänään sekä huomenna.

 

Suomen Keskusta valitsee puheenjohtajan Rovaniemellä 8. – 10.6.2012 pidettävässä puoluekokouksessa.

 

Puoluekokousedustajat valisevat puheenjohtajan, mutta asiasta järjestetään puolueen jäsenille mahdollisuus osallistua neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen.

 

Osallistuin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestykseen Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla eilen puolenpäivän tietämillä.

 

Ennakkoäänestys alkoi klo 11.00 ja ennen minua oli piiritoimistolla käynyt jo useita henkilöitä, jotka olivat halunneet vaikuttaa Keskustan puheenjohtajavaalin tulokseen.

 

Ennakkoäänestykseen ja varsinaiseen neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen ovat oikeutettuja osallistumaan jäsenmaksunsa maksaneet Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat jäsenmaksun äänestyksen yhteydessä.

 

Keskustan_ennakkoaanestys_14.5.2012

 

Kuvassa hervantalainen Pentti J. Ilmari suorittaa kansalaisvelvollisuuttaan ja täyttää ennakkoäänestykseen liittyviä tietoja. Käytän tarkoituksella sanaa ”kansalaisvelvollisuus”, sillä Keskustan puheenjohtajan valinta on tässä tilanteessa koko kansan asia.

Ennakkoäänestysvirkailijana piiritoimistolla toimi eilen puolenpäivän tietämillä Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö.

 

Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen yhteydessä Keskusta suorittaa kyselyn, jossa äänestäjiä pyydetään nimeämään mielestään kolme tärkeintä seuraavista vaihtoehdoista:

 

  • Riittävän henkilöstön turvaaminen vanhustenhoitoon
  • Lasten kotihoidon tuen puolustaminen
  • Kohtuuhintaisen asumisen edistäminen
  • Maatalouden edellytysten turvaaminen
  • Omaishoitajien palkkaus ja työolot
  • Julkisen liikenteen kehittäminen
  • Sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen lähellä
  • Ympäristön ja vesien suojelu
  • Keskittämisen vastustaminen
  • Pienet opetusryhmät peruskouluissa
  • Yksityistieavustusten säilyttäminen
  • Eläkeiän nostaminen
  • Nuorten syrjäytymisen ehkäisy
  • Biotalouden edistäminen
  • Suomen edunvalvonta EU:ssa
  • Yrittäjyyteen kannustaminen

 

Erittäin tärkeäksi koin kysymyksen, joka kuului näin:

 

Mitä asioita Keskustan tulisi seuraavalla valtuustokaudella erityisesti nostaa politiikkansa painopisteiksi omassa kunnassasi?

 

 

Toivon mahdollisimman suurta osanottoa Keskustan puheenjohtajavalinnan ennakkoäänestykseen!

 

Keskustan Pirkanmaan piiritoimisto sijaitsee Tampereella osoitteessa Näsilinnankatu 23 A 1.

 

Soita ovisummeria, astu sisään ja vaikuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, toiminnanjohtaja Ritva Männistö, Ritva Männistö, Näsilinnankatu 23, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, jäsenäänestys,

Tammisunnuntain merkitys ei saa unohtua

Maanantai 30.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Tammisunnuntaita vietetään tammikuun viimeisenä sunnuntaina sen muistoksi, että Suojeluskunnat alkoivat riisua venäläistä sotaväkeä aseista sunnuntaina tammikuun 27. päivänä 1918.


Katsotaan, että Tammisunnuntaista alkoi Suomen Vapaussota.


Tammisunnuntain viettäminen on vilkkainta Etelä-Pohjanmaalla, mutta myös Tampereen Tuomikirkossa vietettiin eilen Tammisunnuntain Kirkkojuhlaa.


Kirkkojuhla alkoi klo 15.00 ja sen järjestäjinä toimivat Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry ja Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri ry.


Olin mukana Tammisunnuntain Kirkkojuhlassa Tampereen Tuomiokirkossa.




img_1354.jpg


Juhlan aluksi Suomen lippu saapui juhlatilaisuuteen ja se ryhmittyi lippulinnan eteen.


img_1356.jpg


Seurakuntaneuvos ja Peltolammin koulun entinen rehtori Kalevi Nummi luki katkelmia Raamatusta.




img_1367.jpg


Kirkkojuhlan sotilasmusiikista huolehti Panssarisoittokunta johtajanaan musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola.


Panssarisoittokunta esiintyi Tuomiokirkon lehterillä ja alhaalta näkyi ainoastaan kapellimestarin selkä.


Soittokunta esitti Isä meidän, Pyhiinvaeltajien kuoron sekä Narvan marssin. Narvan marssin kuunteleminen on joka ainoa kerta todellinen juhlaelämys.

Huomaathan lehterikaiteessa osan Köynnöksenkantajat -teoksesta!



img_1360.jpg


Poikakuoro Pirkanpojat esitti Jean Sibeliuksen Soi kunniaksi Luojan ja Finlandian sekä Fredik Paciuksen Suomen laulun. Pirkanpoikien johtajana toimi Jouni Rissanen.



img_1363.jpg


Kirkkoherra Lauri Salmisen puhe oli väkevää sananjulistusta, jossa Tammisunnuntain syntyhetket kerrattiin Kirkkojuhlan yleisölle.


Salminen totesi, että Tammisunnuntain tapahtumista alkanut Vapaussota lunasti Suomen itsenäisyyden pariksi vuosikymmeneksi.

Tammisunnuntain testamenttina kirkkoherra Salminen totesi, että kansakunta tarvitsee keskinäistä yhteyttä, ei eripuraa.

img_1370.jpg


Kirkkojuhlan loppuliturgian suoritti kirkkoherra Esa Eerola.


===

Tampereen Tuomiokirkko on taidemaalari Hugo Simberg´n maalausten merkittävä sijoituspaikka.



img_1376.jpg


Freskon Kuoleman puutarha Simberg on maalannut vuonna 1906 ja se on esillä Tampereen Tuomiokirkon kirkkosalissa.



img_1378.jpg


Tuomiokirkon lehterikaiteessa on Simberg´n fresko Köynnöksenkantajat, jossa 12 poikaa kannattelee ruusuköynnöstä. Poikien lukumäärä viittaa Raamatun apostoleihin. Tässä on kuvattuna eräs ruusuköynnöstä kannatteleva poika.


Köynnöksenkantajat -teoksen pituus on 52 metriä.


img_1384.jpg


Hugo Simberg´n hyvin tunnettu teos on Haavoittunut enkeli.

Alkuperäinen teos sijaitsee Ateneumissa Helsingissä, mutta Simberg maalasi lähes samanlaisen myös Tampereen Tuomiokirkkoon. Tämä Tampereen teos on alkuperäistä hieman suurempi ja maalauksen tausta on erilainen kuin Ateneumissa olevalla.

Haavoittunut enkeli sijaitsee Tampereen Tuomiokirkon lehterillä.

Tammisunnuntain Kirkkojuhla oli arvokas juhlatilaisuus ja palautti mieleen itsenäisyytemme alkuaikojen vaikean ajanjakson.

Toivon, että myös jälkipolvemme muistavat Tammisunnuntain ja osaavat antaa arvoa itsenäisyytemme varhaistapahtumille.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tammisunnuntai, Kalevi Nummi, Lauri Salminen, Esa Eerola, Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry, Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri ry, Hugo Simberg, Haavoittunut enkeli, Kuoleman puutarha, Köynnöksenkantajat, Tampereen Tuomiokirkko,

Kansanedustaja Mikko Alatalo jatkaa tärkeillä valiokuntapaikoilla

Maanantai 12.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Mikko Alatalo käytti Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa 10.12.2011 Museokeskus Vapriikissa tulevaisuudenuskoisen, mutta nykymenon realiteeteista muistuttavan puheenvuoron.

 

pict2215.jpg

 

Mikko Alatalo jatkaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä ja samoin hän jatkaa myös tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä.

Alatalo on merkittävien valiokuntapaikkojensa lisäksi ollut Yleisradion hallintoneuvoston jäsen jo vuodesta 2003 alkaen.

 

Alatalon valiokuntapaikat ovat osoitus hänen nauttimastaan luottamuksesta kansanedustajana.

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo totesi, että Tullihallituksen ulkomaankauppatilastojen mukaan kauppataseemme oli tänä vuonna tammi-lokakuussa jo 2,6 mrd. alijäämäinen.

 

Muistan vuoden 2008 kunnallisvaalien aikaan, kun Mikko Alatalo oli ensimmäinen, joka jo vaalitaistelun loppuvaiheessa osasi ennustaa tiukkojen aikojen olevan tulossa. Alatalon asiantuntemuksen vuoksi on oltava todella huolissaan, sillä nyt hän totesi, että ensi vuonna Suomen taloudellinen tilanne saattaa muuttua vakavasti miinusmerkkiseksi.

 

Kansanedustaja Alatalo piti huolestuttavana erityisesti vihreiden ajatuksia, että maa- ja metsätalousministeriö pitäisi pilkkoa työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön kesken.

 

MMM:n pilkkominen tietäisi vaikeuksia Suomen elintarvikehuollolle ja koko metsäsektorille. Kokoomus on vihreitten ajatuksista hiljaa, sillä kokoomukselle Niinistö-nimisen henkilön arvosteleminen ei ole ainakaan ennen presidentinvaaleja mahdollista! Ympäristöministeri Ville Niinistö saa siis ainakin Kokoomuksen puolesta mellastaa vielä ainakin parisen kuukautta!

 

Nykyhallituksen suunnittelemasta kuntauudistuksesta Mikko Alatalo muistutti, että itsenäiset kunnat ovat kansanvallan ydintä. Hän totesi, että hallituksen suunnittelema kuntauudistus on eräänlainen ”liima” nykyisten hallituspuolueiden välillä, sillä kaikesta muusta ne ovat erimielisiä.

 

Mikko Alatalo päätti puheenvuoronsa toteamalla, että Paavo Väyrynen tulee pärjäämään presidentinvaaleissa hyvin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Keskusta, Suomen Keskusta, Ville Niinistö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Museokeskus Vapriikki, Vapriikki,

Keskustan Pirkanmaan piiri tyrmää työmatkavähennyksen poiston

Sunnuntai 11.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokous pidettiin 10.12.2011 Tampereella, Museokeskus Vapriikissa.

 

Kokouksessa oli paikalla seitsemisenkymmentä edustajaa. Olin mukana virallisena kokousedustajana.

 

pict2209.jpg

 

Kokouksen aluksi ojennettiin piirihallituksen jäsen Paula Virtaselle (keskellä) kultainen ja toiminnanjohtaja Ritva Männistölle (Virtasesta oikealle) hopeinen ansiomerkki, sillä molemmat merkinsaajat ovat tehneet ansiokasta työtä puolueen hyväksi.

 

Ansiomerkit luovuttivat Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto ja puoluehallituksen jäsen Riitta Koskinen. Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Markku Vuorensola seuraa ansiomerkkien luovuttamista oikealla.

 

Kokouksessa laadittiin julkilausuma ja siinä tyrmätään suunnitelmat työmatkavähennyksen poistamisesta.

 

Julkilausuma tässä kokonaisuudessaan:

 

”Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii ilmastotutkimusraportissaan suomalaista työmatkustamista ilmaston lämmittämisestä. Virasto haluaa poistaa työmatkojen oman auton käytön verovähennysoikeuden. Viraston mielestä verotuskohtelu on ristiriidassa yhdyskuntarakenteen tiivistämisen kanssa.

 

Keskustan Pirkanmaan piirikokous tyrmää verovähennysoikeuden poiston.

 

Työmatkavähennyksen kantavana ideana on kannustaa ihmisiä ottamaan työtä vastaan kauempaakin, suitsia asumisen hinnan nousua, sekä tukea pikkukaupunkien ja maaseudun elinvoimaa.

 

Koko Suomen työmatkaliikenteen vaikutus maailman ilmastomuutokseen on lähes mitätön. Jo nyt työmatkavähennyksen saa vain, jos työmatkaa ei voi tehdä julkisilla kulkuneuvoilla. Muutoksella aiheutetaan vain lisää kuluja työntekijöille ja vaikeutetaan osaavan työvoiman saatavuutta.

 

Keskustan mielestä hallituksen keskittävä, maaseutua ja pikkukaupunkeja autioittava politiikka on vallalla myös valtion virastoissa. Tämä kehitys on saatava pysähtymään ja alueiden ääni kuulumaan sekä näkymään myös valtaeliitin toimissa. Suomen talouden ja kilpailukyvyn kannalta ympäristöpolitiikan ja talouspolitiikan keskinäistä suhdetta tulee tarkastella kokonaisvaltaisesti.

 

Keskustan Pirkanmaan piiri tukee voimakkaasti Paavo Väyrysen valintaa Suomen seuraavaksi presidentiksi. Haluamme presidentin, joka tuntee koko Suomen vahvuudet sekä ymmärtää sen eri alueiden elinvoimaisuuden.”

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, varapuheenjohtaja Timo Kaunisto, Timo Kaunisto, työmatkavänennys, työmatkavähennystä ei saa poistaa,

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry luovutti vastavalmistuneen pöytästandaarinsa yhteistyötahoilleen sekä ansioituneille jäsenilleen

Perjantai 28.10.2011 - -Esko Erkkilä-

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry eli MSL-Tampere täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

 

Juhlavuottaan juhliessaan yhdistys valmistutti oman pöytästandaarin. Tasataksemme juhliamme, jaoimme pöytästandaarin ensimmäiset kappaleet yhteistyötahoillemme sekä ansioituneille jäsenillemme jo ennen juhlavuotta. 

 

Järjestimme viirinjakotilaisuuden Kirjastotalo Metsossa 20.10.2011.

 

pict1075.jpg

 

Tilaisuus oli juhlava ja Suomen lippu juhlisti tilaisuuttamme.

 

MSL-Tampereen kattojärjestöllä Maaseudun Sivistysliitolla ei ole omaa pöytästandaaria, joten saimme olla päänavaajana MSL:ssä.

 

pict1054.jpg

 

Jaoimme juhlatilaisuudessa pöytästandaarit yhteensä yhdeksälle yhteistyötaholle sekä yhdistyksemme toiminnassa ansioituneelle henkilölle. Pöytästandaarien myöntämisessä periaate on se, että ensimmäinen numeroitu kappale jää jakajalle eli tässä tapauksessa MSL-Tampereelle.

 

Pöytästandaarijuhlassa avauspuheen piti MSL-Tampereen puheenjohtaja Esko Erkkilä. Pöytäviirien suunnittelu- ja valmistusprosessista kertoi Jouni Koskela.

 

Pöytäviirien jakamisen suorittivat MSL-Tampereen johtokunnan jäsen Kaarina Peltomäki ja Esko Erkkilä.

 

Pöytäviiri numero 2 myönnettiin Maaseudun Sivistysliitolle ja sen vastaanotti toiminnanjohtaja Paula Yliselä.

 

Pöytäviirin numero 3 sai Tampereen kaupunki. Kaupungin puolesta viirin vastaanotti apulaispormestari Timo Hanhilahti.

 

Pöytäviiri numero 4 myönnettiin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestölle ja sen vastaanotti järjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi.

 

Pöytäviirin numero 5 sai Keskustan Pirkanmaan piiri ja viirin vastaanotti piirin puheenjohtaja Markku Vuorensola.

 

Pöytäviiri numero 6 myönnettiin yhdistyksen perustajajäsenelle Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaiselle.

 

Pöytäviiri numero 7 myönnettiin niinikään yhdistyksen toiminnassa perustamisesta lähtien mukanaolleelle Seppo Ollinkoskelle.

 

Pöytäviirin numero 8 sai kolmas juhlatilaisuudessa läsnä ollut yhdistyksen perustajajäsen eli Maire Höylä.

 

Pöytäviiri numero 9 myönnettiin yhdistyksen toiminnassa monipuolisesti mukanaolleelle Jouni Koskelalle.

 

Pöytäviirin numero 10 sai kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

Kiitän yhteistyökumppanien ja palkittujen henkilöiden puheita – niitä oli juhlavaa kuunnella.

 

pict1080.jpg

 

Juhlatilaisuudessa kiitospuheen piti Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

pict1086.jpg

 

Tilaisuuden päätteeksi tunnustuksen vastaanottaneet kokoontuivat yhteiseen juhlapotrettiin.

 

Vasemmalta lukien: Timo Hanhilahti (Tampereen kaupunki), Matti Kaperi (Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö), Jouni Koskela, Mikko Alatalo, Markku Vuorensola (Keskustan Pirkanmaan piiri), Maire Höylä, Seppo Ollinkoski, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Paula Yliselä (MSL).

 

 

Valitan, että juhlatilaisuuden ”valokuva-antini” on kovin rajallinen ja se johtuu siitä, että MSL-Tampereen puheenjohtajana sain pääosin hääriä tilaisuuden juontotehtävissä.

 

Kiitän tunnustuksen saaneita MSL-Tampereen yhteistyökumppaneita sekä nyt palkittuja jäseniämme pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta toiminnasta MSL-aatemaailman edesauttamisessa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MSL, MSL-Tampere, Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry, Tampereen kaupunki, Paula Yliselä, Timo Hanhilahti, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Matti Kaperi, Keskustan Pirkanmaan piiri, Markku Vuorensola,

Sentteri-aika siirtyi muistojen joukkoon

Lauantai 21.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Luovutimme Hallituskadulla sijainneen Keskustan vaalihuoneiston avaimet vuokranantajalle maanantaina 9.5.2011.

Muistorikas ja paljon miellyttäviä kokemuksia sisältänyt aika jäi taakse. Oli hieno tehdä talkootyötä keskustaväen kanssa!

Sentteri vei ajastani valtaosan lähes viiden kuukauden ajan.

Sentteriajan huippuhetkiä olivat monet tilaisuudet, jotka Keskustan Tampereen Kunnallisjärjestö sekä Keskustan Pirkanmaan piiri vaalikampanjan aikana siellä järjestivät.

Pääministeri Mari Kiviniemi, ympäristöministeri Paula Lehtomäki, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila vierailivat vaalikampanjan aikana Sentterissä.

Myös europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki sekä Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vierailivat Sentterissä.

Lehdistö oli kiinnostunut Sentteri-vieraista ja joissakin tilaisuuksissa Sentterin ”ministerihuoneeksi” ristimämme henkilökunnan lepotila kävi ahtaaksi.

Pirkanmaalaiset Keskustan kansanedustajaehdokkaat tarjosivat Sentterissä kuulijoille monet maukkaat tarjoilut. Mielestäni Tarja-Riitta Koskisen tarjoamat uunijuustot olivat yliveto!

Eräs parhaista tilaisuuksista oli Keskustan naisehdokkaiden järjestämä yhteisesiintyminen. Koko päivän ajan oli hienoa ohjelmatarjontaa ja tarjoamiset toinen toistaan herkullisempia.

Sentterissä vierailleiden arvovieraiden osalta kansanedustaja Mikko Alatalon työ ja hyvät suhteet valtakunnan ykköspäättäjiin olivat keskeisiä. Ilman Mikkoa Sentteri-vieraiden lista olisi paljon toteutunutta lyhyempi. 

Jätimme Sentterin siistiin kuntoon odottamaan seuraavia vuokralaisia.

Talo menee syksyn alkaessa täysremonttiin ja siitä on remontin jälkeen tulossa eräs Tampereen keskikaupungin arvokiinteistöistä.

 

Tässä vielä muutama kuva hiljentyneestä Sentteri-tilasta:

  

pict1355.jpg

 

Sentterin yleisilme sai laajaa tunnustusta raikkailla väreillään ja onnistuneilla yksityiskohdillaan. Kunnia tästä kuuluu Sentteri-emäntä Titta Mattilalle, joka muiden naisten kanssa oli onnistuneen sisustuksen "arkkitehtejä".

 

 

pict1356.jpg

 

Yläsalon tasanteen Keskusta-logo ja sen viereen jättämämme pääministeri Mari Kiviniemen kuva jäivät odottamaan aikaa parempaa.

 

pict1357.jpg

 

Alasalin seinällä Arkadianmäelle ensikertaa valittu Arto Pirttilahti sekä kolmannelle kaudelle valtakirjansa uusinut Mikko Alatalo jäivät odottamaan Sentteri-tilan uusia vuokralaisia.

 

pict13602.jpg

 

Sentterin alasalin Keskusta-logon alla pidettiin monta mielenkiintoista ja tärkeää neuvonpitoa.

 

Kiitän kaikkia Pirkanmaan keskustalaisia, että sain toimia vaalikampanjan aikana Sentteri-isäntänä. Ilman Teidän valtuutustanne olisin jäänyt vaille hiehoja kokemuksia. Yhteistyö Sentteri-emäntä Titta Mattilan kanssa oli saumatonta.

 

Opin kampanjan aikana tuntemaan laajan joukon pirkanmaalaista keskustaväkeä, joka on luottavaisin mielin valmis uusiin koitoksiin.

 

Emme jää lepäämään, vaan seuraamme tiiviisti vaalivoittajien tekemisiä ja tulemme harjoittamaan tiukkaa oppositiopolitiikkaa!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Paavo Väyrynen, Sirkka-Liisa Anttila, Anneli Jäätteenmäki, Mikko Alatalo,

Keskustan vaalimökillä Tampereen Keskustorilla oli vauhtia ja kiirettä heti ensimmäisenä päivänä

Perjantai 8.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Puolueiden vaalimökeillä Tampereen Keskustorilla alkoi vilkas toiminta heti avauspäivänä eli 6.4.2011.

Erityisen vilkasta oli Keskustan vaalimökillä, joka oli saanut arvonnassa ”paalupaikan” eli ensimmäisen paikan ihan Tampereen Teatterin vieressä.

Useat Keskustan ehdokkaat ahkeroivat maakunnassa, mutta monet olivat valinneet vaalimökkien ensimmäisen päivän Keskustorilla työskentelyyn.

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö ja Keskustan Pirkanmaan naisjärjestön toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle johtivat toimintaa vaalimökillä.

Poikkesin vaalimökeillä Sentteri-isännän kiireideni lomassa ja nappasin muutaman valokuvakin.

pict0941.jpg

 

Molemmissa kuvissa esiintyy Keskustan Arto Pirttilahti. 

Tässä kuvassa Pirttilahden kanssa esiintyy Kokoomuksen Kimmo Sasi...

 

pict0942.jpg

 

...ja tässä Pertti Virtanen perussuomalaisista.

  

Äänestäjät päättävät, että nouseeko Arto Pirttilahti vereksenä voimana Eduskuntaan ja pystyvätkö Sasi sekä Virtanen uusimaan paikkansa!  

 

pict0932.jpg

 

Keskustan kansanedustajaehdokas Raili Naskali Pirkkalasta ja herastuomari Matti Kivimäki Viljakkalasta keskustelivat ajankohtaisista asioista Keskustan vaalimökillä.

 

 

pict0933.jpg

Hämeenkyröläinen ja kymmenkunta vuotta myös Tampereella työskennellyt Päivi Hiltunen on vahvasti nousemassa siihen junaan, joka vaalien jälkeen kuljettaa uudet kansanedustajat Helsinkiin. Tässä Päivi kuuntelemassa äänestäjän evästyksiä.

 

pict0935.jpg

 

Vapaaehtoisesti kahden kauden jälkeen kansanedustajanpaikastaan luopuva maanviljelysneuvos Klaus Pentti (oikealla) Hämeenkyröstä tekee vahvaa vaalityötä tyttärensä Päivi Hiltusen ja muiden pirkanmaalaisten kansanedustajaehdokkaiden puolesta.

 

Annan tunnustuksen kaikille keskustalaisille kansanedustajaehdokkaille ja heidän taustaryhmilleen siitä työstä, jota he mm. vaalimökkien ensimmäisenä päivänä tekivät Tampereen Keskustorilla.

Toivon, että työ palkitaan ja suomalaiset saavat jatkaa vakaalla sekä turvallisella mielellä elämäänsä seuraavat neljä vuotta!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Ritva Männistö, Pirkko Vuolle, Arto Pirttilahti, Kalus Pentti, Päivi Hiltunen, Raili Naskali,

Sentteri hypähti uudelle tasolle!

Torstai 3.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n ja Keskustan Pirkanmaan piiri ry:n yhteishanke Sentteri, hypähti uudelle tasolle, kun tiistaina maaliskuun 1. päivänä saimme näyteikkunaan pyörimään Keskustan pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita esittelevän diasarjan.

Diasarjasta kiitokset Jorma Kuituselle, Ritva Männistölle sekä Teppo Erkkilälle.

Keskusta asettaa Pirkanmaan vaalipiiriin täyden määrän ehdokkaita eli 18 ehdokasta.

Sentterin ikkunassa nyt pyörivä diasarja esittelee jokaisen ehdokkaan kuvan kera.

Diasarja esittelee ehdokkaat kolmeen kertaan ja kolmella erilaisella kuvalla. Jokaisen dian tekstinä on ehdokkaan keskeisimpänä pitämät asiat, joita hän haluaa painottaa vaalityössään ja sitten aikanaan Arkadianmäelle päästyään.

Diasarja alkaa päättymisensä jälkeen uudestaan, joten Keskustan ehdokkaat ovat ”tavattavissa” Sentterissä ympäri vuorokauden ja seitsemänä päivänä viikossa.

Sentterin osoite on Hallituskatu 7.

Sentterin löytää vaikkapa tällä ohjeella:

”Kolmekymmentä askelta Kauppahallin Hallituskadun puoleiselta sisäänkäynniltä kohti Takoa ja kadun vastakkaiselta puolelta”!

Tässä on kuva Sentterin julkisivusta:

 

pict1218.jpg

 

Diasarja on kuvanottohetkellä ollut Ari Lamminmäen esittelydian kohdalla.

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

2 kommenttia . Avainsanat: Sentteri, Hallituskatu 7, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Keskustan Pirkanmaan piiri ry, Jorma Kuitunen, Ritva Männistö, Teppo Erkkilä,

Sentterin avajaiset - todella hieno tilaisuus!

Tiistai 22.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Palaan vasta nyt hienoon tilaisuuteen, joka järjestettiin jo melkein kuukausi sitten eli 24.1.2011.

Kyse on Sentterin avajaisista.

Sentteri on Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n sekä Keskustan Pirkanmaan piirin yhteishanke vaalikahvilan merkeissä.

Olimme ajoissa liikkeellä, sillä halusimme tilaisuuden tullen varmistaa hyvän paikan Tampereelta, jonne tamperelaiset ja pirkanmaalaiset voisivat tulla tapaamaan Keskustan pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita.

Sentteri sijaitsee Hallituskatu 7:ssä. Ohjeemme sinne on seuraavalainen:

Kolmekymmentä askelta Takon suuntaan Kauppahallin Hallituskadun puoleiselta sisäänkäynniltä!

Saimme Sentterin avajaisvieraaksi ympäristöministeri Paula Lehtomäen.

Lehtomäki ja pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat "vetivät väkeä tuvan täyteen"!

Pieni kuvakavalkaadi antaa ehkä parhaan kuvan Sentterin avajaisjuhlallisuuksien etenemisestä:

 

pict0742.jpg

 Aina hymyilevä ympäristöministeri Paula Lehtomäki saapui ajallaan Sentteriin. "Taustavarmistajana" tässä Eino Råman.

 

pict0745.jpg

 

Paula Lehtomäen Sentteri-vierailu ajoittui luonasaikaan ja sen vuoksi hän sekä kansanedustaja Mikko Alatalo ideoivatkin yhteisen lauluhetkensä "Luonastunnin lauluhetkeksi".

Lauluhetki-taltiointi on saanut valtavan suosion YouTube´ssa, sillä sitä on nyt katseltu n. 12.000 kertaa!

Katso Paulan ja Mikon yhteislaulu nettiosoitteesta www.youtube.com. Hakusanalla "alatalo2011" se löytyy varmasti. Itse löysin sen ensimmäisen kerran haulla "Paula Lehtomäki ja Mikko Alatalo" Samasta osoitteesta ja samoilla hakusanoilla löytyy myös ympäristöministeri Lehtomäen Sentterissä pitämä avajaispuhe.

Käy katselemassa ja kuuntelemassa - nauti ja ihaile hienoa musisointia sekä täyttä ASIAA!

 

pict0767.jpg

 

Eduskunnan keväällä omaehtoisesti jättävä kansanedustaja Klaus Pentti toi Sentteri-avajaisiin tervehdyksen Eduskunnasta. Klaus Pentin tapaista valtiomiestä on vaikea löytää, sillä niin perusteellisesti Pentti on paneutunut eduskuntatyöhön - hänellä on puheissaan aina vankkaa tietoa ja sanomaa.

 

pict0780.jpg

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n tervehdyksen tilaisuuteen toi puheenjohtaja Antti Juva.

  

pict0785.jpg

 

Puheenjohtaja Antti Juva luovutti Sentteri-emäntä Titta Mattilalle Emännänkupin ja Sentteri-isäntä Esko Erkkilälle Isännänkupin. Emäntä ja Isäntä kiittävät huomionosoituksesta!

 

Sentterin avajaismuodollisuudet olivat varsinaisen avaamisen osalta pitkään harkinnan ja ideoinnin kohteena. Lopputuloksena päädyimme siihen, että hankimme tamperelaiselta Mikon Leipä Oy:ltä kunnollisen suomalaisesta rukiista leivotun ison ruisleivän.

 

paulaleikkaa.jpg

 

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki leikkasi ruisleivästä palan ja sen myötä Sentteri tuli avatuksi. (Valokuva: Jussi Westinen).

Saattoi olla ensimmäinen kerta, kun ruisleivän leikkaaminen symbolisoi jonkin tilan tai toimipisteen avaamista. Mielestämme se sopi hyvin Sentterin avajaissymboliksi, sillä Keskustan eräs perusarvo on kotimainen ruoka.

Olen ruisleivän leikkaamisen käyttämisestä "avajaisnauhan katkaisun" sijaan hieman ylpeä, sillä idea kypsyi vaimoni Ritva Erkkilän esittämän idean pohjalta.

 

pict0741.jpg

 

Tässä ruisleipäidean keksijä Ritva Erkkilä valmistelemassa Sentterin keittiössä tarjoilukuntoon Teiskossa valmistettuja mainioita porkkanaleivoksia.

Huomaattehan Sentterin sisustusmaalauksessa, tuolin pehmikkeissä sekä tarjoiluhenkilökunnan asusteissa hyvin väri väriin sointuvat väritykset!

 

Seuraavaksi Sentterin avajaistilaisuudessa päästiin pääasiaan eli Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden puheenvuoroihin.

 

Valitan, että ensimmäisenä esiintynyttä Vesilahden Ari Arvelaa bloginpitäjän digikameran muistista ei löydy. On jatkossa oltava aktiivisempi, että myös Arvelasta saadaan näille sivuille kuva.

 

Ari pitää maanviljelijöiden sekä yrittäjien asiat mielessään ja niiden myötä hän on kohonnut pirkanmaalaisten kärkivaikuttajien joukkoon.

 

Bloginpitäjän digikameran muistiin ovat tallentuneet seuraavat kansanedustajaehdokkaat, jotka esiintyivät avajaisjuhlassa:

 

pict0790.jpg

 

Pertti Hakanen Sastamalasta

  

pict0793.jpg

 

Hanna Holma Kangasalta

  

pict0797.jpg

 

Tarja-Riitta Koskinen Juupajoelta

  

katariina2.jpg

 

Katariina Kähkölä Lempäälästä

  

pict0805.jpg

 

Tarmo Niemenmaa Tampereelta

  

pict0808.jpg

 

Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta

  

pict0810.jpg

 

Matti Äijö Ikaalisista

  

pict08393.jpg

 

Päivi Hiltunen Hämeenkyröstä

 

 

pict0846.jpg

  

Onnistuneen avajaistilaisuuden viimeisenä esiintyjänä ja alustajana oli Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti.

Hanhilahden esitys käsitteli ajankohtaisia Tampereen, mutta myös Tampereen seutukuntaa koskettelevia asioita.

 

Bloginpitäjä ja Sentteri-isäntä toivoo, että Sentteri pystyy tuomaan piristävää uutta tamperelaiseen ja pirkanmaalaiseen politiikkaan sekä lisäämään tavallisen kansalaisen vaikutusmahdollisuuksia.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Paula Lehtomäki, www.youtube.com, Klaus Pentti, Antti Juva, Timo Hanhilahti, www.pirkanmaankeskusta.net

Sentterin avajaiset tänään Tampereen Hallituskadulla - tervetuloa!

Maanantai 24.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Sentteri on Suomen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön ja Keskustan Pirkanmaan piirin yhteishanke vaalihuoneiston merkeissä Tampereella. Hankkeessa ovat mukana myös Pirkanmaan Keskustanaiset sekä Pirkanmaan Keskustanuoret.

Sentteri sijaitsee Hallituskatu 7:ssä.  Kyse on runsaan sadan neliön suuruisesta liiketilasta, joka on talkoovoimin kunnostettu tapaamispaikaksi ja erilaisten pientilaisuuksien toteuttamista varten.

Sentteriin löytää, kun noudattaa ohjetta:  ”Kauppahallin Hallituskadun puoleiselta sisäänkäynniltä 30 askelta Takon suuntaan kadun vastakkaisella puolella

Sentteri on keskustalaisten kansanedustajaehdokkaiden ja aktiivisten kansalaisten kohtaamispaikka.

Sentterin pyörittäminen on haaste Tampereen ja koko Pirkanmaan keskustaväelle, sillä tarkoitus on pitää se avoinna helmikuun puolenvälin tienoilta kaikkina päivinä eduskuntavaaleihin saakka. Keskustalainen talkooväki ja Pirkanmaan keskustalaiset luottamushenkilöt tulevat vastaamaan Sentterin käytännön toiminnasta. Tarjolla on kahvia, teetä sekä mehua. Teematapahtuminen yhteydessä tarjonta mukaillaan tilaisuuden teemaan soveltuvaksi.

Sentteri-emännäksi on valittu Titta Mattila ja Sentteri-isännäksi Esko Erkkilä. Olemme junailleet Sentterin kunnostustalkoot ja vastaamme siitä, että Sentterissä on paljon aktiivista toimintaa.

-------------

Sentterin avajaiset järjestetään maanantaina tammikuun 24. päivänä. Ovet ovat avoinna tänään klo 10.00 – 19.30.

Sentterin avajaisvieraana on ympäristöministeri Paula Lehtomäki.

Ministeri Lehtomäki on Sentterin avajaisissa lupautunut virittämään

                      Lounastunnin lauluhetken

yhdessä kansanedustaja Mikko Alatalon kanssa. Lauluhetki ja ministerin esitys

                      ”Huussin purkaminen ja rakentaminen uudelleen”

ajoittuvat heti klo 11.00 jälkeen. Esityksessään ministeri kertoo paljon huomiota saaneen jätevesiasetuksen ratkaisuvaiheista, jotka juuri näinä päivinä ovat ratkaisuvaiheessa.

Kansanedustaja Mikko Alatalo esiintyy Sentterissä tänään uudestaan klo 16.30.

Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti ehtii avajaisiin klo 19.00 tienoilla ja on lupautunut silloin valottamaan ajankohtaisia Tampereen kaupungin näkymiä.

Avajaispäivänä paikalla ovat tavattavissa Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaat.

Kannattaa seurata Sentteri-ilmoittelua, sillä tulossa on paljon mielenkiintoisia vieraita ja tapahtumia!

Tervetuloa Sentteriin heti avajaispäivänä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, ympäristöministeri Paula Lehtomäki, Paula Lehtomäki, Mikko Alatalo, Timo Hanhilahti, apulaispormestari Timo Hanhilahti, Titta Mattila, Esko Erkkilä,

Maaseudulle rakentamista ei tule rajoittaa

Maanantai 17.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila osallistui lauantaina tammikuun 14. päivä Tampereella järjestettyyn Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden tapaamiseen.

Ministeri Anttila piti tilaisuudessa henkeä nostattaneen puheenvuoron. Ministerin puheenvuoro sai yleisön suosionosoituksiin jopa puheen kestäessä – jotain tavatonta Suomessa!

Olin taustatoimijan ominaisuudessa mukana tilaisuudessa.

Sirkka-Liisa Anttilan esityksessä oli useitakin kohtia, jotka kaipaisivat syvällisempää pohdiskelua näilläkin sivuilla.

Tärkein asia maa- ja metsätalousministerin sanomana oli kuitenkin otsikossa todettu maaseudulle rakentamista rajoittavat kokoomusministereiden kaavailut. Tampereen seudulla nuo kaavailut ovat menneet muuta maata pidemmälle, sillä MAL 2011 – 2012 –hanke rajoittaa maaseudulle rakentamista perustuslain säännöksiä kolkutellen.

Tässä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan tilaisuudessamme julkistama kannanotto maaseudulle rakentamisen puolesta:

 

”Keskusta ei hyväksy kokoomusministereiden tulkintaa valtioneuvoston periaatepäätöksestä koskien alueiden käytön tavoitteita.

Periaatepäätöksen mukaan aluerakennetta tulee eheyttää. Kokoomuksen mukaan tämä tarkoittaa maaseudulla asumisen ja sinne rakentamisen rajoittamista. Keskustan mukaan päätös tarkoittaa suurimpien kaupunkien ja lähinnä pääkaupunkiseudun hajautumisen ehkäisemistä ja keskusta-alueiden tiivistämistä.

Ilmastonmuutos keppihevosena ollaan nyt monissa maakunnissa ja kunnissa lähdettykin keskittävän kehityksen tielle. Teknokraatit ovat kammioissaan päätelleet, että etäämmällä asuminen olisi jotenkin ympäristön kannalta turmiollisempaa kuin kaupungin ruutukaava-alueella. Tämä käsitys on totaalisesti väärä. Maaseudulla asuminen on monilla tavoin hyvin ekologista. Liikkuminen muodostaa vain osan ilmastopäästöistä. Selvästi merkittävämpiä ovat asuminen ja erityisesti asuntojen lämmitys.

Maaseudulla rakentaminen on pääosin ilmastoystävällistä puurakentamista. Lämmitysjärjestelmät maaseudulla perustuvat pitkälti uusiutuvaan energiaan toisin kuin esimerkiksi Helsingissä, missä vieläkin hiili tupruaa. Liikkumisen ilmastopäästöt taas vähenevät koko ajan, kun olemme siirtyneet vähäpäästöisiin autoihin ja uusiin liikennepolttoaineisiin. Maaseudulla myös ruoka on usein todellista lähiruokaa. Näiden seikkojen vuoksi maaseudun asumisen rajoittaminen ilmastosyihin vedoten on keinotekoista politikointia.

Suomalaiset haluavat asua maaseutumaisissa oloissa. Meillä on Suomessa erinomaiset mahdollisuudet oikealla suunnittelulla toteuttaa tätä ihmisten haluamaa asumismallia. Meillä on tilaa ja maata ja luonnonläheisyyttä. Näitä arvostavat ihmiset niin meillä kuin muullakin. Tilasta ja luonnonrauhasta on maailmalla tulossa yhä niukempi hyödyke. Kaavoittajien tulisi nyt erilaisten rajoitusten miettimisen sijaan pohtia uusia maaseudulle sopivia rakennusratkaisuja. Maaseudulle muuttoa tulee päinvastoin edistää ja se tulee olla myös kuntien ja maakuntien kaavoituksessa mahdollista

Suomi tarvitsee maaseutua. Maaseutu on vastauksemme ilmastonmuutoksen haasteisiin. Kotimainen energia ja ruoka lähtevät maaseudulta ja näiden kysyntä kasvaa maailmalla koko ajan. On siksi välttämätöntä, että maaseutua kehitetään niin asumisen kuin yrittämisen sijaintialueena”.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sirkka-Liisa Anttila, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, maa- ja metsätalousministeri, Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, MAL 2011 - 2012,

Keskustan Jugend-torilla tarjoama jouluohrapuuro maittoi

Maanantai 20.12.2010 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri tarjosi ohrapuuroa Tampereen keskustan Jugend-torilla perjantaina joulukuun 17. päivänä.

Puuro oli valmistettu kotimaisesta ohrasta, jonka jalostaminen ohrasuurimoiksi oli tapahtunut Myllyn Paras Oy:n tuotantolaitoksella Hyvinkäällä.

Puuro teki hyvin kauppansa ja Pirkanmaan keskustalaiset saivat kosolti kiitosta tilaisuuden järjestämisestä.

Puurotarjoilun ohella Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat esiintyivät ja kävivät tiiviitä keskusteluja puurovieraiden kanssa.

Keskustan vaaliteemaa ”Asiaa” kehuttiin ja toivottiin, että myös muiden puolueiden vaalityöskentely keskittyisi asioiden esittämiseen.

Suomenmaa-lehden päätoimittaja Pekka Perttula kirjoitti puurotarjoilupäivänä ilmestyneessä lehdessään röhnöpopulismista, joka valitettavasti on viime aikoina yleistynyt vastuuttomien politiikkojen kielenkäytössä – röhnöpopulistisia ilmauksia ei Jugend-torilla todellakaan kuultu!

Puurotarjoilun lomassa esiintyivät useat Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat.

Saimme kuulla Vilhartti Hanhilahden, Päivi Hiltusen, Hanna Holman, Iinu Kuusennon, Raili Naskalin, Tarmo Niemenmaan, Jouni Ovaskan sekä Arto Pirttilahden linjauksista, kunhan he pääsevät Eduskuntaan.

Puurotilaisuus sai mieluisan yllätysvieraan, kun europarlamentaarikko Hannu Takkula poikkesi puurojuhlassa.

Takkula toi terveisiä Brysselistä ja Pirkanmaan keskustalaiset puolestaan antoivat hänelle uusia eväitä Brysselissä tehtäviä päätöksiä varten.

Keskustan puurojuhlasta jäi monessakin mielessä hyvä maku suuhun.

Toreille jalkautumista pitää jatkaa ja tehostaa, jotta äänestäjät saavat tarkalleen tietää seuraavan vajaan neljän kuukauden aikana, että mitä asioita Suomen Keskusta pitää tärkeinä.

-Esko Erkkilä-

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, Myllyn Paras Oy, Pertti Hakanen, Vilhartti Hanhilahti, Päivi Hiltunen, Hanna Holma, Iinu Kuusento, Raili Naskali, Tarmo Niemenmaa, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Hannu Takkula,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »